Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


biciklitúra

2010.08.17


EKG-s diákok kerékpárral a Balaton körül

Az első nap

Ismerőseim kicsit aggódtak, talán azt is fontolgatták, orvoshoz kéne hogy vigyenek, mikor megtudták, hogy a Domschitz tanár úr által szervezett Balaton-kerülő kerékpártúra első napi pihenő helyének biztosítására vállalkoztam Zamárdiban. Úgy gondolták, egy romhalmaz marad csak a gyerekek után. Én azért bíztam (utóbb kiderült, nem is alaptalanul :-) ) a tanár úr 2 éves osztályfőnöki munkájában. Így aztán izgalommal vegyes örömmel vártam augusztus 16-át. Reggel végre megkaptam a tanár úrtól a bevásárlandók listáját. 7 diák, D. Blanka tanárnő és D. Zoltán tanár úr vágtak neki az útnak Akarattyától 2 keréken. Nagy örömömre a Kisfaludy család is nálam adott "randevút" a csapatnak.

Lepakolás, kis evés (főtt kukorica, rácsos linzer) - ivás( szörp, víz) után a nap is kisütött, így a társaság elvonult a strandra. Mikor visszaérkeztek, a fiúk és lányok egymás kezéből kapkodták az eszközöket, hogy előkészítsék a vacsorát. Domschitz tanár úr irányításával összerakták a 2 tepsi rakott krumplit. Míg sült a vacsora, "előételként" kis palacsintát ettünk. Lackó és Emese megtalálták a krétát, a teraszt meg a vizet. Ennek eredménye néhány rajz és sok-sok édes kis színes lábnyom a teraszon. Később Amerikába is le akartak ásni, de ennek rövidesen a "kegyetlen" szülők gátat szabtak. A nagyok közben felállították a sátrakat. Egy idő után aztán már egyre ínycsiklandóbb illatok terjengtek a konyha felől. Rövidesen tálalhattuk is a fenséges rakott krumplit. A gyerekek pillanatok alatt megterítettek. Megint mindenki részt vett a munkában, felszólítás nélkül, frissen, fürgén, vidáman. A közös ima után Domschitz tanár úr osztogatta az adagokat. A jó hangulatú közös vacsira után pikk-pakk leszedtük az asztalt, majd jött egy nagy kártyaparti. Este fél 9-kor kaptak engedélyt a fiatalok egy óra sétára a városban. Percre pontosan vissza is érkeztek. Blanka tanárnővel a lányok megbeszélték a reggeli menüt és a szükséges vásárolni valókat. Jó éjszakát! ....

Másnap "hajnali" 8 órakor a lányok fölkeltek, majd elmentek vásárolni. Kb. 10 órára a fiúk és a tanárok is fölébredtek, örömmel konstatálták a megterített asztalt. A reggeli ima után megint nagyon kellemesen telt a közös étkezés, csak néhányan akartak elsüllyedni egy-egy vakondtúrásban, de ez csak növelte a jókedvet.

Szomorú szívvel láttam, hogy komolyan vették a Balaton körülkerekezését, ezért a sátrakat lebontották, a bicikliket útra készítették, fölpakolták. ... Délben aztán el is indultak. Szerencsére a krétarajzok lemosását sikerült megakadályoznom, így maradt egy kis emlék (no meg a konyakosmeggy !) a látogatásról.

Nagyon örülök, hogy vendégül láthattam a kis csapatot. További szép időt és kitartást kívánok!

 

A mappában található képek előnézete Biciklitúra